Koncert na međunarodnoj konferenciji mladih

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Njemačkom ambasadom u BiH, organizira koncert 2. jula 2014. g., s početkom u 20.30 sati u Kriterionu, za 120 učesnika/ca međunarodne konferencije mladih u Sarajevu, ali i za druge zvanice i mlade ljude koji se žele pridružiti ovom događaju. Pozivamo zainteresirane mlade ljude iz Sarajeva i BiH da nam se pridruže na večerašnjem koncertu, u ul. Obala Kulina bana 2 u Sarajevu. Ukoliko želite doći, molimo vas da nas obavijestite putem mejla nejra.neimarlija@kultbih.org ili na broj telefona 033 778 778. 

Koncert je organiziran u okviru međunarodne konferencije mladih, na kojoj učestvuju mladi iz 21 zemlje u svijetu. Cilj međunarodne konferencije je obilježiti 100. godišnjicu od početka prvog svjetskog rata, te promovirati mir i međukulturalni dijalog. 

Mladi su se tokom konferencije upoznali sa Sarajevom, gradom-simbolom za početak prvog svjetskog rata, a imali su priliku posjetiti i druge dijelove BiH. Učesnici/e učestvovali su na komemorativnim aktivnostima u gradu Sarajevu povodom obilježavanja 100. godišnjice od početka prvog svjetskog rata, te su uključeni u različite timove kao što su tim za deklaraciju, pisanje članaka u stručnom časopisu na temu mirovnih aktivnosti i drugim. 

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...