Međunarodna konferencija mladih u Sarajevu

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Njemačkom ambasadom u BiH organizira međunarodnu konferenciju mladih u Sarajevu na koju dolaze 100 mladih ljudi iz Evrope i svijeta. Konferencija počinje 26. juna i traje do 3. jula 2014. g.

Konferencija će obilježiti 100. godišnjicu od početka prvog svjetskog rata u gradu koji je prije 100 godina bio u centru pažnje svjetske javnosti. Cilj konferencije, kao i inicijative Mlada Evropa jeste promovirati mir, međukulturalni dijalog, povjerenje, te pomirenje među različitim narodima i nacijama.

Tokom osmodnevne konferencije mladi će imati priliku učestvovati na komemorativnim aktivnostima koje će obilježiti početak prvog svjetskog rata i upoznati se s važnim historijskim mjestima u BiH. Također, učesnici/e će učestvovati u različitim timovima u kojima će moći pisati članke za Institutov stručni časopis o radu s mladima IUVENTA, deklaracijski tim, te drugim timovima.

Vjerujemo da će mladi aktivisti/kinje nakon konferencije imati vrijedno iskustvo međunarodne saradnje, te da će otići iz BiH i Sarajeva s lekcijom koju je čovječanstvo naučilo u prethodnih 100 godina, u periodu od 1914. do 2014. a to je da je mir vrijednost koja nema alternativu.

Koncert poznate bh. grupe Divanhana održava se 2. jula 2014. g. u Kriterionu (ul. Obala Kulina bana 2) s početkom u 20.30 sati, a koncert je otvoren za zainteresirane građane/ke. Svi koji su zainteresirani molimo da se prijave putem mejla na nejra.neimarlija@kultbih.org.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...