Predizborna “Kafa sa…” Bakirom Hadžiomerovićem

Pretposljednji gost Centra za mlade SPAJALICA u sklopu ciklusa “Političko razbuđivanje uz kafu sa…” bio je  Bakir Hadžiomerović, predsjednički kandidat, član SDP-a. Bakir je u svom stilu, vrlo opušteno razgovarao sa mladima o trenutnom položaju mladih u BiH.

 Nakon kratkog, neformalnog predstavljanja sebe i svoje političke vizije za koju vjeruje da će donijeti promjene na političkoj sceni u BiH, otpočela je kiša unakrsnih pitanja mladih iz 8 lokalnih zajednica, iz oba BiH entiteta, koji su ovih dana gosti SPAJALICE, tj. polaznici  certificirane obuke za stručne saradnike za rad sa mladima.  

Većina ih je izrazila podršku kandidaturi mlađih političara na ovogodišnjim izborima, no postavljali su konkretna pitanja o tome šta mogu očekivati nakon Izbora. Iznosili su konkretne prijedloge, primjere i pitanja te od Bakira tražili podjednako konkretne  odgovore.

Nakon dvosatne diskusije o mladima, politici, budućnosti BiH, razvoju privrede, obrazovnom sistemu, prilikama za zapošljavanje možemo reći da je ovo bilo jedno vrlo produktivno kafenisanje i političko razbuđivanje. A sam Bakir je svoje gostovanje završio izjavom: „Ja stvarno mislim da mladi ljudi trebaju preuzeti stvari u svoje ruke. Treba im dati priliku!

Posljednji gost ovo ciklusa “Kafa sa…” posvećenog izborima biti će neko od predstavnika EU u BiH…

Nemojte propustiti priliku da čujete i njihovo mišljenje o položaju mladih u BiH i njihovim razlozima zašto glasati.

Bakir H 2

Bakir H 4

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...