Prijedlozi zakona u procedurama komisija za budžet i finansije PSBiH, aprila-juna 2014.

Institut za razvoj mladih KULT u okviru inicijative Jačanje institucija vlasti i procesa u BiH sarađuje s komisijama za budžet i finansije pri Parlamentarnoj skupštini BiH kako bi doprinio unaprjeđenju kreiranja politika u procesu donošenja zakona; procesu pripreme, razmatranja, usvajanja i provođenja budžeta; jačanju sistema javne odgovornosti i transparentnosti; jačanju uloge i kapaciteta žena u institucijama vlasti, procesima i sistemima.

Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH izdao je novi broj biltena PSBiH Parlament koji pruža sumiran pregled rada i aktivnosti ove zakonodavne institucije od aprila do juna 2014. g.

Bilten daje i pregled prijedloga zakona koji su se našli u parlamentarnoj proceduri kako u Predstavničkom domu PSBiH tako i Domu naroda PSBiH, kao i njihovom trenutnom statusu.

Komisija za budžet i finansije Doma narodna PSBiH u ovom periodu podržala je Prijedlog Zakona o javnim nabavkama koji je usvojen i od strane Doma naroda PSBiH.

Komisija za budžet i finansije Predstavničkog doma PSBiH u ovom periodu podržala je Prijedlog zakona o utvrđivanju visine plate zaposlenih u institucijama BiH kao, a nije podržala Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Komisija je također podržala načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH koji je odbijen na sjednici Predstavničkog doma PSBiH čime je obustavljena i njegova procedura u Domu naroda PSBiH.

Statuse prijedloga zakona koji su u ovom periodu ostali u proceduri na sjednicama komisija za budžet i finansije pri PSBIH možete vidjeti iz izdvojenih dijelova biltena PSBiH Parlament.

parlament1

parlament2

parlament5

parlament3

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...