Regionalna konferencija Mlada Evropa u Mostaru

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Ambasadom Savezne Republike Njemačke nastavlja s aktivnostima na inicijativi Mlada Evropa. Nakon međunarodne konferencije mladih održane u Sarajevu od 26. juna do 4. jula 2014. godine u Mostaru će se 7. novembra 2014. g. održati prva od tri planirane regionalne konferencije. Preostale dvije regionalne konferencije održat će se u Banja Luci i Tuzli.

Regionalna konferencija ima za cilj da na jednom mjestu okupi službenike/ce za mlade, omladinske lidere/ice, predstavnike/ce vijeća mladih i omladinskih savjeta kao i predstavnike/ce vladinog sektora koji će govoriti o položaju mladih i načinu na koji se on može poboljšati.

Konferencija će se sastojati iz dva dijela. U prvom dijelu učesnicima/ama će se obratiti predstavnik Njemačke ambasade gospodin Jens Wagner, prvi Sekretar za kulturu, medije i protokol pri Njemačkoj ambasadi, te predstavnici/e vladinog sektora u BiH, koji se bave pitanjima mladih. Nakon uvodnog obraćanja i dobrodošlice, učesnici/e će prisustvovati radionicama o temama  „Prevazilaženje etničkih podjela“,  „Međunarodna povezanost“  i „Aktivno građanstvo“.

U drugom dijelu konferencije radit će se SWOT analiza o položaju mladih u BiH, a cilj ove radionice jeste analizirati snage, slabosti, te prilike i prijetnje s kojima se suočavaju mladi u BiH.

Nakon posljednje regionalne konferencije, zaključci svih konferencija bit će objedinjeni u jednom dokumentu koji će govoriti o položaju mladih u BiH i rješenjima za probleme mladih.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...