Šveđani ponovo u posjeti Spajalici

Spajalica je danas ponovo ugostila drage goste iz Švedske. Naime, ABF – Arbetarnas Bildningsforbud Stockholm jedna od najstarijih nevladinih organizacija iz Stockholma tj. njenjih 12 članova je danas posjetilo Spajalicu u sklopu svoje turneje kroz BiH. Ugodno druženje i razgovor uz kafu i čaj je potrajalo i više nego smo planirali, ali u ugodnom društvu vrijeme uvijek brzo prođe. 

 ABF, sada već tradicionalno, posjećuje BiH svake godine u ovom periodu sa seniorima koji imaju dugogodišnji rad u nevladinom sektoru i dugogodišnje iskustvo u radu na projektima. Već drugu godinu za redom, mi imamo priliku naučiti nešto od njih i njihovog bogatog životnog iskustva, priliku razmjeniti ideje i planirati zajedničke projekte u budućnosti. Interesantno je koliko su oni zainteresirani za razvoj i generalno stanje u BiH, posebno kada su u pitanju mladi ljudi. Drago nam je čuti kako misle da je Spajalica jedan svijetal primjer odlične prakse i organiziranog rada koji mladima nudi drugačiju perspektivu te im pomaže u izgradnji bolje budućnosti. 

Iskreno se nadamo da će naša druženja prerasti u jednu veoma uspješnu suradnju, te da ćemo ovakva neformalna druženja sa predstavnicima ABFa pretvoriti u lijepu tradiciju. 

rsz pa230032

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...