Institut na seminaru Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH

Predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT Nejra Neimarlija Roić sudjelovala je 31. 3. i 1. 4. 2015. na uvodnom seminaru Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

Fokusiran na ključne informacije iz prethodnih saziva ove Komisije, seminar na Kupresu je imao cilj što efikasnijeg nastavka rada Komisije na neriješenim pitanjima tokom započetog mandatnog perioda. Seminar je organiziran na inicijativu Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP), kojeg finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Članovi Komisije za finansije i budžet Doma naroda su se tokom seminara upoznali s ključnim pitanjima iz nadležnosti Komisije, s osvrtima na rezultate prethodno postignute u oblastima budžeta i javne revizije, a s akcentom na pitanja koja bi se mogla označiti kao prioriteti za novi mandatni period. Pored članova Komisije, aktivni učesnici seminara su bili i predstavnici Ministarstva finansija i trezora BiH, Ureda za reviziju BiH, Švedskog ureda za reviziju, kao i predstavnici projekta SGIP.

Prvoga dana seminara razmatrani su materijali vezani za administrativno i funkcionalno djelovanje Komisije, a potom su predstavnice i predstavnici Ministarstva finansija i trezora BiH i Ureda za reviziju BiH upoznali učesnike i učesnice s najvažnijim pitanjima vezanim za godišnji ciklus planiranja i izvršenja budžeta, kao i sadržajima finansijske revizije. Drugoga dana seminara, predstavnice i predstavnici Ureda za reviziju BiH su predočili ključne informacije o izvještajima revizije učinka, zajedno s predstavnikom Švedskog ureda za reviziju. Projekat SGIP je tehnički podržao programske sadržaje seminara dodatnim zapažanjima i analizama. Skup je okončan otvorenim dijalogom o priroritetima u radu Komisije u narednom periodu.

KFB 1 copy

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...