Održana svečana promocija prve generacije stručnih saradnika/ca za rad s mladima

27. marta 2015. g. u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT održana je svečana dodjela certifikata i potvrda o učešću prvoj generaciji polaznika/ca Obuke stručnih saradnika/ca za rad s mladima, popularnije omladinskih radnika/ca.

Stručni saradnici/e za rad s mladima su osobe koje pomažu mladima u procesu njihovog razvoja. Na inicijativu Instituta za razvoj mladih KULT zanimanje stručnog saradnika/ce za rad s mladima uvršteno je u klasifikaciju zanimanja Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine. Obuku je činilo 5 modula koji su održani u periodu od septembra 2014. g. do marta 2015. g. Na obuci je učestvovalo 25 polaznika/ca koji su predstavljali 13 centara i udruženja za mlade koji djeluju u Bosni i Hercegovini.

Nakon završetka petog modula obuke polaznici/e su pristupili polaganju završnog ispita. Ispit je sadržavao pitanja vezana za oblasti koje su polaznici/e imali priliku savladati kroz 5 modula obuke: rad s mladima, organizacijske vještine, socijalne kompetencije, preduzetništvo i pisanje biznis planova i komunikacijske vještine. Nakon polaganja završnog ispita, organizirana je svečana dodjela na kojoj su polaznicima/ama dodijeljeni certifikati i potvrde o učešću na obuci.

Gosp. Bešić pozdravio je prisutne i zahvalio se svim polaznicima/ama na učešću i njihovom doprinosu obuci. “Zadovoljstvo je vidjeti motivirane mlade koji konstantnim radom na vlastitom usavršavanju nastoje doprinijeti razvoju svoje organizacije. Vjerujem se da će vam znanja i vještine koje ste stekli na obuci pomoći da doprinesete poboljšanju položaja mladih u vašoj lokalnoj zajednici i bolje razumijete njihove probleme i potrebe.” izjavio je gosp. Bešić.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...