Održan modul o socijalnim kompetencijama i organizacijskim vještinama

U periodu od 23-26.2.2015.g. u Obrazovno – razonodnom centru za mlade SPAJALICA održan je četvrti modul obuke stručnih saradnika/ca za rad s mladima. Četvrtom modulu obuke prisustvovali su mladi iz trinaest omladinskih organizacija, udruženja i centara iz osam lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine.

Teme četvrtog modula bile su socijalne kompetencije i organizacijske vještine.

Prva dva dana modula, u okviru teme socijalne kompetencije polaznici/e obuke imali su priliku od trenerice, diplomirane psihologinje i geštalt psihoterapeutkinje Senke Čimpo usvajati znanja o temama: šta su socijalne kompetencije, prepoznavanje i uvažavanje vlastitih potreba i potreba drugih, nenasilno rješavanje konflikata, kompromis, uključivanje i rodna ravnopravnost koja podrazumijeva jednake mogućnosti za žene, muškarce i osobe drukčijih rodnih identiteta.

Polaznici/e su kroz zanimljive vježbe i radionice spoznali da se socijalne kompetencije razvijaju kroz socijalnu interakciju tj. odnose s drugim ljudima ali i da obuhvaćaju odnos prema sebi i vlastitim osjećajima te odnos prema drugima te njihovim osjećajima i potrebama.

U nastavku modula, u okviru teme organizacijske vještine trener Jasmin Bešić približio te polaznicima/ama osnove strateškog i operativnog planiranja, organizacijskog upravljanja, mobilizacije resursa, mapiranja donatora kao i rad s volonterima/kama.

IMG 1026

IMG 1031

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...