Almir Mukača : „Nakon mnogo godina rada uspjeh dođe preko noći“

Gost sesije „Kafa sa“ u Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA u ponedjeljak navečer bio je Almir Mukača, čovjek koji ima mnogo životnih prioriteta, projekata i vizija ali za sebe kaže da je jednostavno poljoprivrednik. Jedina razlika leži u tome što je Almir kao i cijeli njegov tim orijentisan na organsku proizvodnju isključivo domaćeg povrća.

Upravo je zbog toga Almir u SPAJALICI govorio o zdravoj prehrani, organskoj proizvodnji i projektima poput „www.krompir.ba“ i „Zelenara“ koje uspješno vodi.

          Moja porodica se oduvijek bavila organskom proizvodnjom povrća, međutim mi nismo znali da se to tako zove, jer se taj pojam u Fojnici, kraju iz kojeg ja dolazim nije baš previše koristio. Nikada nismo koristili pesticide i hemijska gnojiva pri uzgoju našeg povrća jer smo proizvodili isključivo za vlastite potrebe i željeli smo da jedemo zdravu hranu. Ideja za pokretanje www.krompir.ba došla je jednog petka kada sam shvatio da trebam prodavati organski krompir koji bih dostavljao na adresu i to prvenstveno prijateljima u Sarajevo. Shvatili smo da sve to trebamo upakovati i baš tada se rodila ideja za „Zelenaru“ tj. kutiju punu povrća, istakao je Almir tokom svog gostovanja u SPAJALICI

Omladinski biznis poput www.krompir.ba idejni tvorci su promovirali putem društvenih mreža jer su shvatili da je to najjefiniji i najbrži kanal koji će ih dovesti do željene ciljane grupe. Prve isporuke su pokazale da je projekt uspio i da su ljudi bili zainteresirani za finalni proizvod tj „Zelenaru“ koju su željeli redovno u svom domu.

          Našu „Zelenaru“ naručuju žene. Isporuka se radi i tri puta sedmično i to ponedjeljkom, srijedom i subotom i to u vrijeme kada to odgovara kupcu dok količina povrća zadovoljava jednosedmične potrebe za povrćem četveročlane porodice. Naše povrće je primarno domaće i zdravo. Ono što želim jeste da ljudima pojasnim koliko je zdravlje bitno i da im ne prodajemo samo povrće već i korpu tj „Zelenaru“ punu zdravlja. Naravno za kompletan koncept smo utrošili puno truda, rada i pojedinačnog zalaganja, mi smo sada već smijem reći uspjeli ali tek nakon mnogo godina, baš tada nam je uspjeh došao preko noći, posebno je naglasio Mukača u SPAJALICI

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...