Na kafi sa Školom trčanja: „Trčanje je način života“

Za nešto manje od dva mjeseca, 20. septembra 2015. godine u 9 sati ujutro ispred BBI centra u Sarajevu, deveti put označit će se start Sarajevo polumaratona. Organizatori kažu, ove godine očekuju najmanje 1500 trkača. Neki od njih, za svoj prvi polumaraton u životu, spremaju se u Školi trčanja „Klix“. O pripremama, fizičkim ali i psihičkim, o humanitarnom karakteru trke, te o očekivanjima govorili su treneri i polaznici Škole trčanja „Klix“.

„Svi dosadašnji polaznici Škole trčanja, prošli su kroz cilj Sarajevo polumaratona“ – počeo je ovako svoju priču Erol Mujanović, direktor Udruženja „Marathon“ Sarajevo. Dodaje da je to dokaz da se predanim radom i trudom može postići skoro sve.

Sarajevo polumaraton, u 9 godina koliko se održava postao je jedan od najpoznatijih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini. Prošle godine u polumaratonu je učestvovalo više od 1200 trkača i trkačica iz 32 države. „Ove godine, očekujemo i više“ – ističu iz Udruženja. Dodaju da će ove godine polumaraton imati i veliki humanitarni karakter. „U saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, organizovali smo humanitarnu akciju ‘Trčite s ciljem, prema cilju!’ koja za cilj ima prikupljanje sredstava za podršku projektima mladih koje su odabrali u Institutu za razvoj mladih KULT – Školi prijateljstva i Obrazovno-razonodnom centru za mlade SPAJALICA“ – istako je Erol Mujanović, direktor Udruženja “Marathon” Sarajevo.

Goste Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA zanimalo je na koji način mogu učestvovati u humanitarnoj akciji i podržati projekte mladih. Pitali su i kako teče organizacija ovog sportskog događaja.

IMG 5142

Na kraju druženja, iz NVO Marathon Sarajevo, zahvalili su se svim polaznicima Škole trčanja, jer su im, kažu, pomogli da ispune svoj cilj. A to je, dodaju, sve veći broj bh. građana na trčanju.

IMG 5163

IMG 5151

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...