Stop trgovini ljudima

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u prostorijama Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA, održano je predavanje na temu trgovine ljudima. Predavanje je organizovao Institut za razvoj mladih KULT u saradnji saNadbiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”. Josip Milanović,djelatnik Nadbiskupijskog centra, sa učenicima Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije, razgovarao je o temi trgovina ljudima. Kroz zanimljive i sadržajne radionice, učenici su predstavili jedni drugima problem trgovine ljudima prisutan u Bosni i Hercegovini, te obećali kako će stečeno znanje prenijeti svojim vršnjacima, te biti dio globalne kampanje kada je riječ o borbi protiv trgovine ljudima.

Predstavnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ zahvalili su se Institutu za razvoj mladih KULT na pozivu, te učenicima Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije na sudjelovanju, te uključivanju u neformalnu edukaciju mladih s ciljem educiranja i kreiranja dobrog i kvalitetnog sadržaja za mlade.

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava se svake godine, 18. oktobra. Ovaj dan proglasila je Evropska komisija, uz preporuku Evropskog parlamenta, 2007. godine radi jačanja svijesti javnosti i donosilaca odluka o potrebi donošenja boljih politika prevencije i borbe protiv trgovine ljudima.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...