Na šestom modulu JUPPO projekta razvijena tri projektna prijedloga

Završen je šesti modul obuke u okviru projekta „Stručno usavršavanje i umrežavanje za prevenciju ovisnosti u radu sa mladima u BiH, 2014-2016.” koji je ovog puta okupio 15 predstavnika organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini. Obuci je prisustvovala i predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT.

Modul pod nazivom „Zajednički odgovoran projektni menadžment“ facilitirala je trenerica Eni Kurtović koja je učesnike upoznala sa osnovnim principima i fazama razvoja projektnih prijedloga, te ih vodila kroz proces izrade tri zajednička projektna prijedloga.

Razvijeni projektni prijedlozi imaju za cilj rad na uspostavljanju mehanizama komunikacije i koordinacije vladinog i nevladinog sektora na polju prevencije ovisnosti i promocije zdravih životnih stilova među mladima u BiH. Potencijalni projekti se odnose na organizovanje završne konferencije u okviru JUPPO usavršavanja, oganizovanje kampa za mlade te izgradnju web platforme za razmjenu iskustava i dobrih praksi među svim ključnim akterima koji se bave prevencijom ovisnosti među mladima u BiH.

Obukom su učesnici jako zadovoljni. Kažu da su mnogo naučili i da će stečeno znanje i vještine moći primijeniti u daljem radu.  „Na ovom modulu smo dosta toga naučili o pisanju projekata i nadam se da ćemo u narednom periodu dodatno usavršiti projektne prijedloge koje smo izradili kako bi oni bili spremni za apliciranje potencijalnim donatorima koje smo također identificirali na ovom modulu. Vjerujem da će bar jedan od tri projektna prijedloga na kraju dobiti podršku donatora i biti implementiran.“, istakao je Adnan Alikadić, predstavnik organizacije SOS Dječija sela BiH.

Kao dio redovnih aktivnosti, učesnike ovog modula posjetio je i gospodin Ognjen Zekić, šef Odsjeka za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga pri Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine, inače član Upravnog odbora JUPPO projekta.

Posljednji modul obuke u okviru ovog projekta pod nazivom „Pedagogija plesa i pokreta.“  biti će održan u februaru naredne godine.   

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...