„Kafa sa… volonterima Europske volonterske službe“

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA na Ilidži posjetili su volonteri iz osam zemalja.

Organizivana je „Kafa sa… volonterima Europske volonterske službe“ gdje su mladi razmijenili iskustva. Druženju su prisustvovali volonteri Europske volonterske službe i Obrazovno-razonodnog centra za mlade Spajalica, te predstavnici Udruženja za prevenciju ovisnosti “Narko-ne”.

Razgovarali su o načinima života mladih u Bosni i Hercegovini, obrazovnom sistemu, te prednostima koje mladima pruža volontiranje.

Volonteri Europske volonterske službe upoznali su se sa radom Instituta za razvoj mladih KULT i Obrazovno-razonodnog centra Spajalica, te pokušali savladati osnove lokalnog jezika.

Europska volonterska služba/servis (EVS) omogućava mladima da u nekoj drugoj državi obavljaju volontersku službu iz područja svog interesa. Volontirati se može u područjima kao što su kultura, mladi, sport, djeca, kulturna baština, umjetnost, dobrobit životinja, okoliš i slično.

Volonteri iz Austrije, Danske, Turske, Francuske, Njemačke, Češke, Italije i Velike Britanije u zemljama zapadnog Balkana u okviru programa  borave minimalno tri mjeseca, a najviše godinu dana, gdje se druže s mladima, pomažu u rješavanju lokalnih problema, te stiču nova znanja koja će primjenjivati u budućim volonterskim angažmanima.

Više o programu volontiranja možete pronaći na: http://goo.gl/g9sXo9

volonteri1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...