Komisija za pitanja mladih Predstavničkog doma Parlamenta FBiH želi što skorije usvajanje Federalne strategije prema mladima

Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT prisustvovali su sjednici Komisije za pitanja mladih Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koja je održana 16. maja 2016. godine u Sarajevu.

Komisiji su predstavljene inicijative koje realizuje Institut,  te dosadašnja saradnja sa ranijim sazivima Komsije.

Kako su predstavnici Instituta istakli, saradnja sa trenutnim sazivom Komisije posebno je neophodna u oblasti implementacije Zakona o mladima.  Razgovaralo se i o Zakonu o volontiranju, te potrebi da oba zakona budu u primjeni za sve nivoe vlasti. Zaključeno je da je snažnija saradnja potrebna i u procesu izrade i usvajanja Federalne strategije prema mladima.

Sjednici Komisije za pitanja mladih Predstavničkog doma Parlamenta FBiH prisustvovali su i predstavnici Vijeća mladih FBiH koji su tražili načine za uključivanje u rad Komisije, te predstavili svoje planove.

Kako je zaključeno, Komisija će uložiti nove napore u pravcu usvajanja Federalne strategije prema mladima, te razmatrati druge mogućnosti saradnje.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...