Nova prilika za omladinske organizacije

Uskoro će biti objavljen Javni poziv za dostavljanje prijedloga lokalnih građanskih inicijativa. Poziv je namijenjen isključivo omladinskim organizacijama koje su nastale i djeluju u skladu sa Zakonom o mladima, odnosno Zakonom o omladinskom organizovanju RS.

Lokalna građanska inicijativa jeste akcija, aktivnost građana/ki usmjerena na poboljšanje stanja u lokalnoj zajednici i društvu u kojem žive. U građanske aktivnosti mogu se uključiti građani/ke pojedinačno ili zajednički, a sve sa ciljem ukazivanja na konkretne probleme i rješavanje problema u zajednici u kojoj žive.

Omladinskim organizacijama bit će dodijeljena sredstva za realizaciju projekata koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, a na Javni poziv moći će aplicirati u okviru nekoliko različitih oblasti.

Institut za razvoj mladih KULT podržao je više od  2000 mladih u Bosni i Hercegovini u njihovim inicijativama. U posljednjih šest godina Institut je dodijelio preko 2.000.000 KM kroz grantove nevladinim, uglavnom omladinskim, organizacijama. Dokaz je to društvene osviještenosti i spremnosti mladih da budu pokretači pozitivnih promjena u svojoj zajednici.

Javni poziv bit će objavljen na web stranici: www.mladi.org

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...