Šta su mladima timski rad i liderstvo?

Timski rad i liderstvo bila je tema prvog modula obuke “Uči, misli i djeluj!” generacije 13.

Prvi modul osržan je od 16. do 18. februara 2018. godine u Obrazovno-razonodnom centru za mlade Spajalica, a okupio je 25 mladih iz skoro svih dijelova Bosne i Hercegovine.

Za polaznike/ce obuke tokom ovog modula organizovana je „Kafa sa…članovima Fudbalskog klupa Željezničar“. O važnosti timskog rada i liderstvu sa mladima su razgovarali Omer Joldić, trener omladinskog tima FK Željezničara i Haris Topalović, sekretar omladinske selekcije ekipe sa Grbavice.

Haris Topalović, sekretar omladinske selekcije FK Željezničar bio je i jedan od polaznika prve generacije UMiD obuke, pa su mladi mogli više saznati i o koristima koje mu je pohađanje obuke donijelo tokom životnih i profesionalnih ostvarivanja.

IMG 7655

IMG 7596

Ovim modulom počelo je putovanje koje će trajati godinu dana, a mladi će imati priliku da uče o građanskom aktivizmu i volontiranju, politikama prema mladima i javnom zagovaranju. Učit će i o komunikaciji i ljudskim pravima, ali i raditi na samoosnaživanju i rješavanju konflikata.

Obuka UMiD – “Uči, misli i djeluj!” zvanično je priznati vid neformalnog obrazovanja koje mladima pruža mogućnost sticanja različitih kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, a program se sastoji od seminara, praktičnih vježbi i volonterskog rada. UMiD je namijenjen mladim ljudima do 30 godina.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...