Brojni građani/ke na proslavi 8. rođendana Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA

Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA u nedjelju, 28. augusta 2016. godine proslavio je 8. rođendan.

Rođendanskoj proslavi SPAJALICE prisustvovali su brojni građani/ke za koje su članovi Centra organizovali višesatni zabavni program.

Za sve posjetioce organizovane su akrivnosti prilagođene njihovom uzrastu. Oni nešto mlađi, uživali su u igrama bez granica, različitim sportskim aktivnostima, društvenim igricama, a organizovane su i kreativne radionice, te druženje sa dosadašnjim korisnicima/cama Centra, polaznicima/cama obuka, te volonterima i volonterkama.

“Drago nam je da se proslavi pridružio veliki broj građana/ki, jer to je potvrda da korisnici/ce Centra vole i cijene ono što radimo za njih. Obrazovno-razonodni centrar za mlade SPAJALICA već osam godina mladima nudi prostor u kojem svoje slobodno vrijeme mogu provoditi sa smislom. Centar im zapravo nudi prostor za učenje, druženje i zabavu, a danas takvih prostora nemamo mnogo” – poručila je Vesna Filipović, voditeljica Centra.

SPAJALICA, kao jedan od vodećih društveno odgovornih centara za mlade u Bosni i Hercegovini, sudjeluje u donošenju i provođenju odluka koje se tiču poboljšanja položaja mladih, te provodi pristupačne i inovativne obuke i aktivnosti za njihovo neformalno obrazovanje i razonodu.

“Uživam u svim aktivnostima SPAJALICE. To je prostor u kojem sam toliko toga naučila na zabavan način i stekla mnogo prijatelja. I rođendandanska zabava za mene je jedno nezaboravno iskustvo.” – izjavila je Emina, korisnica Centra.

Rođendanska proslava organizovana je ispred Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA  na Ilidži.

rodjendan2

rodjendan 3

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...