European Youth Summit: 100 for the Next 100 in the Danube Region Future. Together. Europe.

Evropa je, baš kao i prije 100 godina, ponovo na raskršću. A Sarajevo će ovoga juna, baš kao prije čitavog stoljeća, još jednom biti u centru pažnje svjetske javnosti. Ovaj put razlog tome bit će znatno ugodnijeg karaktera.

European Youth Summit simbolično nazvan 100 for the Next 100 in the Danube Region održat će se u Sarajevu u periodu od 4. do 8. juna 2014. g. Događaj će na jednom mjestu okupiti 100 mladih lidera iz zemalja dunavskog podneblja i jugoistočne Evrope.

Učesnici/e Samita će imati priliku prodiskutovati o izazovima pred kojima se danas Evropa i zemlje regiona nalaze, kako međusobno, tako i sa ključnim donosiocima odluka iz političkog i civilnog društva, te predstavnicima/ama akademske zajednice. Drugi aspekt Samita su radionice na kojima će im biti pružena prilika za sticanje praktičnih znanja i vještina iz širokog spektra oblasti.

Organizatori događaja su pridružene članice mreže Evropskog Foruma Alpbach iz regiona – mladi, obrazovani i sposobni entuzijasti otvorenih umova iz Hrvatske (Klub Alpbach Hrvatska), Srbije (Klub Alpbach Beograd), Crne Gore (Inicijativna grupa Alpbach Podgorica) i Bosne i Hercegovine (Inicijativna grupa Alpbach Sarajevo – IGAS), okupljeni oko zajedničke ideje – da doprinesu razvoju regiona i položaju mladih u istom. Partneri projekta su Evropski Forum Alpbach, Danuve Competence Center, te Univerzitet u Sarajevu.

Pozivaju se svi zainteresovani mladi, studenti/ce, predstavnici/e civilnog društva da popune aplikacioni formular koji se može preuzeti na www.alpbach.org/en/sarajevo, te da svoje prijave pošalju do 20.4.2014. g.

Više informacija o organizatorima, te samom događaju možete pronaći na web stranici www.alpbach.org/en/sarajevo2014. Ukoliko imate pitanja pišite na sarajevo2014@alpbach.org, te info@igas.ba

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...