Uloga žena u društvenom i političkom životu

Predstavnice Instituta prisustvovale su seminaru Uloga žena u društvenom i političkom životu koji je održan u periodu od 21. do 24. novembra 2013. g. Seminar je održan u okviru realizacije projekta Vijeća Europe i USAID misije u Bosni i Hercegovini pod nazivom Jačanje uloge žena i mladih lidera u javnom i političkom životu u BiH, s ciljem da žene i mladi preuzmu aktivnu ulogu u bh. društvu, te da podignu svijest o važnosti uloge žena u javnom i političkom životu.

Učesnici/e seminara imali su priliku upoznati se i razgovarati o učešću žena u javnom i političkom životu sa gđom Azrom Hadžiahmetović, članicom Parlamenta, te sa gđom Bedrijom Tulek, preduzetnicom i osnivačicom kompanije Baklava.ba. Seminaru su prisustvovale i članice Albanskog parlamenta kojima su prezentirane programske aktivnosti, iskustva i razmišljanja.

Aktivnosti koje se planiraju realizirati u 2014. godini uključuju organiziranje predavanja i radionica za žene na području cijele BiH, u cilju motiviranja žena da preuzmu aktivnu ulogu na izborima, i kao biračice i kandidatkinje.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...