Regionalno istraživanje o mladima?

Predstavnici Institut za razvoj mladih KULT  prisustvovali su sastanku stručnjaka u području politika prema mladima i istraživanja o mladima koji je organizirao RYCO –  Regionalni ured za saradnju mladih.

Inicijativa za pokretanjem regionalnog istraživanja o mladima, posebno s fokusom na istraživanja o učešću mladih u procesima donošenja odluka, razmjenama mladih i uloge međunarodnih razmjena mladih na razvoj mladih pojedinaca, društava i pomirenja u regiji, bila je primarni cilj organizacije sastanka.

O položaju mladih i iskustvima u istraživanjima o mladima govorili su stručnjaci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije i Makedonije.

Predstavnici zemalja u kojima RYCO djeluje predstavili su dosadašnja istraživanja, te se upoznali sa primjerima ovakvih istraživanja u Njemačkoj i Francuskoj, a po ugledu na Ured njemačko-francuskog prijateljstva.

Na ovaj način podržan je strateški razvoj RYCO-a, a organizacija je dobila uvid u istraživanja u području mladih koja su realizovana u cijelom regionu.

Regionalni ured za saradnju mladih (RYCO) je prva konkretna inicijativa 6 država Zapadnog Balkana da uspostave trajnu saradnju mladih u regiji i kreiraju posebnu strukturu koja će moći da finansijski podržava omladinske projekte. Zemlje potpisnice su Albanija, BiH, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...