Kako učiti, podučavati i pristupiti adolescentima?

Kako raditi sa učenicima u razredu i u školi, jedno je od pitanja o kojem se razgovaralo tokom prvog modula obuke “Uči, misli i djeluj! za odrasle” koji je održan od 19. do 22. oktobra u Sarajevu.

„Ovo je jedno veliko osvježenje u mom dosadašnjem profesionalnom iskustvu. Mnogo korisnih informacija. Kako učiti i podučavati, kako pristupiti adolescentima i drugim starosnim grupama, načini držanja časova, tolerancija, kompromis – sve su to teme koje obrađujemo i koje pospješuju moje znanje i zasigurno će me učiniti boljim predavačem.“ – istakla je Nina Neimarlija, profesorica engleskog jezika.

“Uči, misli i djeluj! za odrasle” je obuka neformalnog obrazovanja namijenjena odraslima koji u formalnom obrazovanju direktno rade s djecom i mladima. Ovaj program obuke nastao je kao odgovor na potrebu za pružanjem podrške nastavnom osoblju srednjih škola u razvoju kompetencija potrebnih za uspješno planiranje i realizaciju procesa učenja i podučavanja zasnovanog na principima iskustvenog učenja, korištenje učinkovite i relevantne metode i strategije podučavanja i stvaranje sigurnog i stimulativnog okruženja u kojem će se učenici/e osjećati podržano i motivirano, a ujedno biti osposobljeni da uče tokom cijelog života.

UMID T2

Institut, sa svojim partnerima, organizira obuku u trajanju tri modula po tri radna dana. Obukom Institut želi podržati osobe koje rade s mladima i unaprijediti njihove vještine i znanja za razvoj omladinskog rada i mladih u BiH. Pored obuke, polaznici/e će imati i praktični rad u svojoj zajednici.

UMID T4

Obuku pohađaju polaznici/e iz četrnaest lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine, koji rade direktno sa adolescentima kroz formalno obrazovanje.

Treneri u okviru ove obuke su Radmila Rangelov-Jusović i Nedim Krajišnik iz Centra za obrazovne inicijative Step by step.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...