Strategija prema mladima uskoro će se kreirati i u sarajevskom kantonu

Položaj mladih u Kantonu Sarajevo može se i mora poboljšati. Svjesni su toga predstavnici vladinog ali i civilnog sektora. Zato je danas u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo održan sastanak kojem su prisustvovali gosp. Elvir Kazazović, ministar obarovanja, nauke i mladih KS, Sifet Kukuruz, savjetnik ministra, te Lejla Lihovac, saradnica za pitanja mladih u ovom ministarstvu,  te predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT.

Na sastanku je načelno dogovorena saradnja u izradi Strategije prema mladima u ovom kantonu koja bi trebala biti završena do kraja ove godine. Katarina Vučković i Belma Gijo, predstavnice Instituta za razvoj mladih KULT, upoznale su prisutne o dosadašnjim iskustvima i aktivnostima Instituta kada je u pitanju poboljšanje položaja mladih. Predloženo je nekoliko modela izrade strategije, a načelno je dogovorena i saradnja na drugim poljima koja će voditi poboljšanju položaja mladih u Kantonu Sarajevo.

Elvir Kazazović, ministar obrazovanja, nauke i mladih KS, istakao je da je svjestan važnosti strateškog pristupa mladima. Kazao je da je Ministarstvo spremno sarađivati i sa Institutom ali i sa mladima kako bi dokument koji će obuhvatiti probleme mladih i ponuditi rješenja, bio što prije izrađen i što je još važnije, istakao je, što prije primijenjen.

IMG 1437

IMG 1434

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...