Institutu za razvoj mladih KULT uručena zahvalnica od Fondacije SHL

Tokom dana otvorenih vrata trening kuće SHL, Institut za razvoj mladih KULT je dobio zahvalnicu za odličnu dugogodišnju suradnju sa SHL-om i za, među ostalim, korištenje trening kuće Fondacije Schüler Helfen Leben.

Trening centar SHL HOUSE izgradili su njemački srednjoškolci s namjerom da mladima Bosne i Hercegovine ponude neutralno mjesto edukacije bez obzira na etničku, vjersku, rodnu ili bilo kakvu drugu pripadnost. Od 1999. godine kada je službeno otvorena, do danas, SHL kuća je za Fondaciju SHL postala centralno mjesto okupljanja mladih iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a mnogim našim aktivistima i “drugi dom”. Institut za razvoj mladih KULT ovu kuću koristi za smještaj polaznika Obuke za stručne saradnike/ce za rad s mladima koji kažu da su jako zadovoljni smještajem u SHL trening kući, osobljem i mogućnostima boravka u kući.

Zahvalnicu Fondacije SHL, u ime Instituta za razvoj mladih KULT, preuzela je Katarina Vučković. Ona kaže da su predstavnici Instituta jako zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Fondacijom. „Saradnja naše organizacije i Fondacije SHL je dugogodišnja, a zadovoljstvo poslijednje grupe koja je boravila u trening kući, samo oslikava kako je dobro ostvarivati partnerstva i pružiti priliku mladima da na ovaj način upoznaju i rad drugih organizacija“ – dodala je Katarina Vučković iz Instituta za razvoj mladih KULT.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...