Školski pribor uručen štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Predstavnici/ce Instituta za razvoj mladih KULT, uručili su danas donaciju u školskom priboru štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Prosjek godina štićenika Zavoda je 40. Mnogi od njih u Zavodu su od malih nogu, tu su i odrasli. Jedan od njih je i Vernes koji je ljubazno pomogao da se prenese školski pribor koji će štićenici Zavoda Pazarić koristiti u svojim radionicama.

Donaciji koju su dostavili predstavici/ce Instituta za razvoj mladih KULT, obradovali su se, kako najmlađi, tako i stariji štićenici. Koristit će ga, kažu, u raznim kreativnim radionicama crtanja, slikanja ili pisanja, koje se svakodnevno održavaju u paviljonima. Donacija se sastoji od školskog pribora i radnih materijala; plastelina, bojica, hemijskih i grafitnih olovaka, blokova, krep traka, vodenih bojica, ljepila, makaza, drustvenih igrica, slagalica i td.

IMG 7850

Sabina Čajić iz Zavoda Pazarić kaže da tu živi oko 336 korisnika svih uzrasta i da je bitan segment rada i edukacije, u skladu sa njihovim mogućnostima, pomoć u školskom priboru. „Svaka pomoć nama je dobrodošla. Zahvaljujemo se prijateljima iz Instituta za razvoj mladih KULT koji su ovom donacijom omogućili da naši školarci u Zavodu lakše i brže pišu i crtaju, te da na taj način boje svoj svijet šarenim bojama“ – istakla je Sabina Čajić, referentica za odnose s javnošću Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Dodaje da su Zavodu uvijek najpotrebnije donacije u pelenama za odrasle, lijekovima, te hrani.

Školski pribor doniran je u sklopu međunarodne obrazovne inicijative “aces – Academy of Central European Schools”, a donaciju je uručio Institut za razvoj mladih KULT. Pribor je doniran nakon održavanja aces Kick-Off sastanka u Sarajevu, početkom oktobra, 2015. godine. Inicijativu aces pokrenula je ERSTE fondacija (Beč, Austrija), a koordinator inicijative je Interkulturelles Zentrum (Beč, Austrija), u saradnji s VČELĺ DOM (Bratislava, Slovačka).

IMG 7890

IMG 7901

IMG 7885

IMG 7865

IMG 7881

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...