Nagradu za najbolji preduzetnički projekat u Evropi dobio tuzlanski LABIRINT

Multifunkcionalna trening kuća za mlade LABIRINT, čije je osnivanje podržao Institut za razvoj mladih KULT, osvojila je prvo mjesto u kategoriji „Best Community Project“ na VI YEPP konferenciji Međunarodnog resursnog centra u Finskoj.

Ovaj projekat na međunarodnoj konferenciji „Dream Machine: Toward Social Changes, predstavljen je kao izvanredan primjer omladinskog socijalnog poduzetništva koji je zahvaljujući mladima, a uz doprinos donatora i razumijevanje institucija vlasti, omogućio da se (ne)formalna edukacija vrši kontinuirano u prilagođenom prostoru i uz mogućnost spavanja.

„Ova nagrada mladima puno znači posebno ako znamo da je procent mladih koji se bave poduzetništvom u BiH izuzetno nizak. S druge strane, ovakva nagrada za socijalno poduzetništvo koje razvija Fondacija Tuzlanske zajednice sa svojim korisnicima znači dodatni pokazatelj da smo na pravom putu“ – istakao je Emir Bašić iz Fondacije Tuzlanske zajednice. Iz Instituta za razvoj mladih KULT dodali su da su jako sretni što je vrijednost ovog projekta prepoznata i van granica naše zemlje.

Multifunkcionalna trening kuća za mlade LABIRINT bila je najbolja od 12 predstavljenih preduzetničkih ideja.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...