Una Bejtović: Suština nije u broju objava, nego u poruci usmjerenoj ka ciljanim javnostima

31.10.2014. – Obrazovno – razonodni centar za mlade SPAJALICE bio je domaćin jednoj od najboljih bosanskohercegovačkih PR stručnjakinja, Uni Bejtović koja je u ugodnoj atmosferi SPAJALICE razgovarala sa mladim ljudima o bitnosti struke odnosa s javnošću te o savremenim metodama struke koja još nije popularna u Bosni i Hercegovini a tiče se komunikacija i dvosmjerne komunikacije općenito.

–  Mnogo lijepog sam u SPAJALICI čula o sebi svom radu, zahvaljujući okolnostima a valjda tako to bude i s godinama komplimente primam sa poniznošću. Ljudi se jednostavno kolektiviraju radi energije i kažu da zračim pozitivnom energijom i to se odražava i na moj poslovni život. Moram priznati da niti jednog od mnogih klijenata s kojima moja agencija Bejtović Communications radi nisam tražila, svi su tražili mene i to daje posebnu čar mom poslu. Na žalost u današnjem vremenu pozicija in house PR-a zavisi od managementa koji je osmislio tu poziciju.  PRa često idetificiraju sa osobom koja bi trebala da bude na televiziji ili osobom koja treba osigurati 753 objave određenog saopćenja u medijima bez potrošenog feninga.  Odnosi s javnošću su struka koja mora imati širu sliku te mora graditi odnose i razumijevanje između institucije i svih njenih ciljanih javnosti s kojima određena institucija komunicira.  U nije suština u objavama suština je u poruci koja treba da stigne do ciljanih javnosti, istakla je Una Bejtović tokom „kafe sa“ mladima u Obrazovno razonodnom centru za mlade SPAJALICA

Tokom „kafe sa… „ zaključeno je da struka odnosi s javnostima nije samo neka fancy disciplina kojom se bave zgodne djevojke i najljepši muškarci. PR je kako je zaključila Una Bejtović ozbiljna disciplina koja iziskuje naporan rad i još veća odricanja koja ne biraju ni mjesto ni vrijeme. PR radi bez prekida i nema radnog vremena i to je prva stvar koju trebati prije nego se odlučite definitivno za rad u oblasti odnosa s javnostima. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...