SPAJALICA: Damir Marjanović – Kreirajmo natjecanje u kreativnosti među mladima

Institut za razvoj mladih KULT u okviru projekta osnaživanja kritičkog promišljanja mladih o politici i mladima u politici a u cilju povećanja broja mladih pri izlasku na izbore Obrazovno razonodni centar za mlade SPAJALICA organizirao je i drugu „Kafu sa“ prof. dr. Damirom Marjanovićem bivšim ministrom obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.

„Naša obaveza nije da kažemo mladima šta trebaju da rade, nego da kažemo da počnu razmišljati. Na žalost mi pravimo generaciju koja se zove papiga generacija, a onda kada dođemo pred studente koji su mudri i nauče par profesorskih fraza i ponove naše priče mi padamo na to. Takve se stvari dešavaju jer profesori nekada vole da se njihove riječi ponavljaju. Ta i takva samoživost nas previše košta.  Današnjim studentima treba podsticaj na razmišljanje i korištenje informacija, kako ne bi ocjenjivali nekoga na osnovu onoga šta je rekao nego šta je uradio i kreirao – stvari bi bile malo drugačije. Tako bi se kreiralo natjecanje među mladim ljudima u kreativnosti. „ istakao je prof. dr. Damir Marjanović u SPAJALICI

Inspirativan dijalog i druženje tokom „kafe sa“ s prof. dr. Damirom Marjanovićem proteklo je u ugodnoj atmosferi tim više što su pored mladih ljudi kafi sa priustvovali i predstavnici obrazovnog sektora koji su sa zanimljivim pitanjima dodatno podgrijali radnu atmosferu u SPAJALICI. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...