Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT prezentovali svoje aktivnosti tokom sastanka „Strengthening Independent Media“

Kako su opći izbori 2014 godine na pragu u Bosni i Hercegovini , USAID-ov projekat jačanja nezavisnih medija (Strengthening Independent Media) u organizaciji Internewsa organizovan je sastanak za predstavnike nevladinog sektora na kojem su obrazložene planirane aktivnosti vezane za medijsko praćenje izbora.

Neformalnoj diskusiji održanoj u srijedu, 16 jula u Sarajevu u prostorijama Mediacentra su prisustvovali i predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT te M1 Prave za mlade, inicijative Instituta Rusmir Pobrić i Tarik Kapetanović.

Detaljan plan aktivnosti u vezi sa predstojećim općim izborima prisutnima je obrazložio Rusmir Pobrić poentirajući aktivnosti Instituta vezane za inicijativu M1 Prava za mlade te platformu Integritet.ba.

„Identificirali smo 230 institucija koji imaju neku zakonsku obavezu prema mladim ljudima. Dokumentirane upitnike smo postavili na platformu koja je vrlo provjerljiva i realna te će biti dobra okosnica za one koji žele provjeriti političare i njihov prethodni rad posebno orijentiran na mlade ljude, istakao je Rusmir Pobrić.

Institut za razvoj mladih je pored platforme Integritet.ba svoje aktivnosti usmjerio na M1 Pravu za mlade, stranku tačnije fantomsku stranku kojoj je cilj buđenje kritičkog mišljenja kod mladih ljudi koji tako mogu vidjeti da politika može izgledati i drugačije.

„M1 Prava za mlade nudi vrlo konkretne programe sa provodivim mjerama, potpuno smo transparentni i potpuno otvoreni za sve sugestije i dorade. S mladim ljudima komuniciramo putem društvenih mreža i web stranice a komuniciramo sadržaje koji bi mogli pobuditi kritičko mišljenje.  Pored elektronske komunikacije mladima smo ponudili i predizborni rokovnik M1 Prave za mlade koji sadržava pitanja koja u jeku predizborne kampanje neće biti aktuelna, zaključio je Rusmir Pobrić.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...