CEU ljetna škola pod nazivom Zagovaranje, aktivizam i internet

Predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT je prisustvovala ljetnoj školi na Centralnom Evropskom Univerzitetu (CEU) pod nazivom Zagovaranje, aktivizam i internet: politike komuniciranja za socijalne promjene, održanoj u Budimpešti u periodu od 6. do 12. jula 2014. g.

ceu-slika-2

Tokom ljetne škole razgovaralo se o različitim temama među kojima su javno zagovaranje za društvene promjene, online aktivizam, sloboda govora i izražavanja, utjecaj medija na stanje u društvu, profesionalno novinarstvo, objektivnost novinara/ki, pravo na pristup informacijama, ljudska prava, pristup internetu kao ljudsko pravo, zaštita i sigurnost ličnih podataka na internetu i sl. Ljetna škola je okupila predstavnike različitih zemalja među kojima su Egipat, Nigerija, Kanada, Brazil, Rumunija, Izrael, Meksiko, Mađarska, Afganistan, Litva, Slovačka, Sjedinjene Američke Države, Filipini, Peru, Rusija, Srbija, Pakistan, Češka, Gruzija, Čile, Turska, Gvatemala i Bosna i Hercegovina. Učesnici/e su imali priliku zamijeniti iskustvo i znanje o situaciji u njihovim zemljama, posebno kada je riječ o problemima i mogućim rješenjima problema s kojima se svakodnevno susreću.

ceu-slika-4ceu-slika-5

Predstavnica Instituta je ljetnoj školi prisutvovala kao stipendistica USAID programa podrške nezavisnim medijima u BiH koji implementira Internews BiH i Centar za medijske i komunikacijske studije (CEU) u suradnji sa Centrom za globalne komunikacijske studije Annenbergove škole komunikacija (Univerzitet u Pensilvaniji). 

ceu-slika-1

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...