Susret s državnim ministrom za Evropu SR Njemačke

Povodom posjete međunarodnoj konferenciji Mlada Evropa, koju je organizirao Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Njemačkom ambasadom u BiH, u Bosni i Hercegovini je boravio gosp. Michael Roth, državni ministar za Evropu pri Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke.

 Tokom boravka u BiH Ambasada SR Njemačke bila je domaćinom sastanka ministra Rotha s predstavnicima/ama političkih stranaka i nevladinih organizacija. Sastanku su prisustvovali gđa Luise Maria Knotz, ambasadorica SR Njemačke u BiH, gđa Alma Mašić ispred YIHR-a, gosp. Senad Šepić, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, gosp. Damir Mašić, Federalni ministar obrazovanja i nauke, i gosp. Jasmin Bešić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT.

Na sastanku je bilo riječi o napretku BiH u procesu približavanja Evropskoj uniji, o položaju mladih u BiH, te o reformama koje BiH mora napraviti.

Ministar Roth bio je naročito zainteresiran za perspektive mladih, uzroke velike nezaposlenosti, te mogućnosti podrške reformama u Bosni i Hercegovini.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...