Moje putovanje Evropom

Volonteri/ke i predstavnici/e Instituta za razvoj KULT su prisustvovali prezentaciji o mogućnostima putovanja Evropom i programima Evropske unije za mobilnost mladih koju je organizirao EU info centar (EUIC) 27. juna 2014. g. Cilj događaja bio je zainteresirati mlade u BiH za putovanja zemljama Evropske unije u cilju upoznavanja drugih kultura i naroda, učenja kroz neformalno obrazovanje, te pružiti korisne informacije o relevantnim programima EU i mogućnostima koje pružaju. Tokom prezentacije predstavljeni su različiti programi, među kojima su: ERASMUS+, European Voluntary Sistem (EVS), kao i uradi sam/a alati koji uključuju InterRail, CouchSurfing, European Youth Card i International Student Identity Card (ISIC).

Učesnici/e prezentacije, Amina Purivatra i Nedim Mutevelić, predstavili su svoja iskustva i znanja koja su stekli putovanjima kroz Evropu i to zahvaljujući učešću u programima Evropske unije. Također, EU info centar je objavio nagradno takmičenje pod nazivom Moje putovanje Evropom. U takmičenju mogu učestvovati mladi iz BiH koji podijele svoje iskustvo putovanja zemljama Evropske unije putem fotografija i kratke putopisne reportaže, a cilj takmičenja je promocija EU vrijednosti.

Više informacija možete pronaći na web-u EU info centra www.euinfo.ba ili Facebook stranici www.facebook.com/euinfo.ba. Iskoristite prilike koje vam se pružaju!

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...