Jeste li OFF ili ON?

Omladinski lideri/ce mreže UMiD Alumni su u sklopu internog poziva koji je raspisao Institut za razvoj mladih KULT realizirali regionalnu građansku inicijativu. Projektni tim je 19. oktobra 2013. g. posjetio omladinske lidere iz Zenice i regionalnu građansku inicijativu nazvanu OFF/ON aktivizam. Organiziranjem treninga za mlade o temi Društveni mediji i aktivizam mladih, koji su vodili gospodin Darko Brkan i gospodin Mirnes Zukić, uspjeli su okupiti mlade iz tri lokalne zajednice Visokog, Žepča i Zenice.

Omladinski lideri su uvidjeli postojanje mladih čija je pažnja i energija usmjerena na društvene mreže, te većinu svog vremena provode na istim, dok s druge strane imamo mlade koji su aktivni u svojim zajednicama. Svojom inicijativom su spojili ove dvije grupe mladih i istovremeno radili offline i online. Tokom prvog dana su s gospodinom Brkan razgovarali o novim medijima i društvenim mrežama. Posebno je zanimljivo bilo tokom radionica o web platformi i online kampanjama. Svi polaznici/e obuke su imali priliku osmisliti uličnu akciju koju će provesti u svojim lokalnim zajednicama.

WP 20131019 12 20 50 Pro

Kako bi realizirali planiranu uličnu akciju, polaznici su drugog dana s gospodinom Zukić radili na osmišljavanju i mehanizmima provođenja iste. Kreirana je TO DO lista kako bi akcije bile što uspješnije. Na ovaj način mladi će aktivno učestovati u svojim zajednicama. Jeste li vi OFF ili ON aktivni?

WP 20131019 046WP 20131019 054

Regionalna građanska inicijativa se implementira tokom mjeseca oktobra i novembra 2013. g., a o svim događajima čemo vas izvjestiti na vrijme. Pratite nas!

WP 20131019 058

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...