Počela izrada Strategije razvoja Općine Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Ekonomskim institutom u Sarajevu započela je proces izrade Strategije razvoja Općine Novi Grad Sarajevo za period 2013. – 2016. godine.

Tim povodom, 17. septembra 2013. g. u zgradi Općine održana prva radionica, kojoj su prisustvovali članovi ekspertnog tima Ekonomskog instituta u Sarajevu, predstavnici javnog i privatnog sektora, nevladinih organizacija, Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, stranih i lokalnih investitora, međunarodnih organizacija, mladih, te predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT.

Izrada dokumenta trajat će dva mjeseca, a dokument bi se u formi nacrta, trebao naći pred Općinskim vijećem u novembru mjesecu ove godine. Nakon usvajanja, Nacrt strategije Općine Novi Grad Sarajevo za period 2013. -2016. godine bit će upućen u javnu raspravu.

Izrada Strategije bit će zasnovana na stalnoj komunikaciji, ne samo članova lokalnog razvojnog tima, radnih grupa, nego i svih građanki i građana sa učešćem javnog, privatnog i civilnog sektora.

Izrada ovog dokumenta potpuno je otvorena za sugestije i prijedloge svih stanovnika Općine Novi Grad Sarajevo. Sve mjesne zajednice će dobiti formulare putem kojih će građani moći iznijeti svoje prijedloge, projektne ideje ili projekte, koji su, po njihovom mišljenju ključni za rješavanje određenih problema,  sa kojima se suočavaju ili su to projekti za koje oni vjeruju da bi im značajno poboljšali kvalitet života.

U izradu Strategije bit će uključeni i članovi lokalnog razvojnog tima i radne grupe za ekonomiju, pitanja socijalnog razvoja, kao i pitanja razvoja okoliša.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...