Iskustva i vrijednosti na Europskom Forumu Alpbach 2013

Koncertom kvarteta flaute Filharmonijskog Orkestra iz Beča, te govorom José Manuela Barroso-a, predsjednika Europske komisije, završen je Europski Forum Alpbach 2013.

Tema ovogodišnjeg Foruma Alpbach bila je Iskustva i vrijednosti, a malo tirolsko selo Alpbach posjetili su brojni predavači/ce sa priznatih svjetskih univerziteta, političari/ke, diplomate/kinje, naučnici/e, uspješni poduzetnici/e, umjetnici/e, te brojni studenti/ce, koji su imali priliku da u 3 sedmice druženja razmjene iskustva i ideje.

Organizatori su učesnicima/ama omogućili razgovor o aktuelnim svjetskim temama kroz različite formate, poput standardnih panel diskusija, vrlo zanimljive breakout sessions, ali i BarCamp, koji je ove godine po prvi put organiziran i u Alpbach-u, te je privukao veliku pažnju.

Alpbach je posjetilo i 24 stipendista/kinja iz Bosne i Hercegovine, od čega je za 6 stipendista/kinja stipendiju obezbijedila Inicijativna Grupa Alpbach u Sarajevu (IGAS) sa partnerima.

IGAS je u svom saopštenju istakao posebnu zahvalnost Ambasadi Republike  Austrije u  BiH, Studentskom parlamentu UNSA, te sarajevskoj Općini Centar, koja već godinama podržava aktivnosti IGAS-a.

Stipendisti IGAS-a su se predstavili i na tradicionalnoj Internacionalnoj večeri, kojoj svake godine prisustvuju brojni stipendisti iz cijelog svijeta.

Detaljnije o svemu što su učesnici/e imali priliku čuti ove godine u Alpbach-u, možete pročitati na www.alpbach.org.

Za više informacija o Inicijativnoj Grupi Alpbach u Sarajevu posjetite  www.igas.ba, te pratite njihove profile na društvenim mrežama Facebook i Twitter ili im pišite na: info@igas.ba.

alpbach2

alpbach3

alpbach

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...