Institut ušao u selekciju 254 filma iz 71 zemlje svijeta

UN-ova Alijansa civilizacija (UNAOC) u saradnji s Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) svake godine na svjetskom nivou organizira video takmičenje za mlade PLURAL +. Prepoznavajući ih kao snažno sredstvo društvene promjene u svijetu PLURAL+ poziva mlade na rješavanje ključnih izazova koji se odnose na integraciju migranata, društvenu uključenost mladih, identitete, različitosti i ljudska prava, kako na lokalnom tako i na globalnom niovu. Za učešće na takmičenju pojedinci/ke i nevladine organizacije dostavljaju kratke video uratke o navedenim temama.

Za ovogodišnje takmičenje sa videom o obuci Uči, misli i djeluj! prijavili su se i predstavnici/e Instituta za razvoj mladih KULT koji su radili na ovom videu. Kao jedini predstavnici iz BiH i susjednih zemalja ušli smo u selekciju od 254 filma iz 71 zemlje svijeta, i s nestrpljenjem očekujemo rezultate žirija.

Odluku o pobjednicima donosi PLURAL+ međunarodni žiri, koji će izabrati tri dobitnika u sljedećim dobnim skupinama autora filma (9-12, 13-17, i 18-25). Odluka će biti poznata krajem augusta ili početkom septembra.

Ovdje možete pogledati film Uči, misli i djeluj!

Keep fingers crossed!

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...