U akciji protiv međuvršnjačkog nasilja sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo

Ako niste znali gdje provesti lijepo proljetno jutro za početak vikenda, mi imamo pravi prijedlog za vas.

U subotu 27. aprila 2013. g. u 10.00 pored Zemaljskog muzeja BiH na otvorenoj pozornici (kraj Vilsonovog šetališta), Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo u suradnji s Institutom za razvoj mladih KULT i Demokratskim omladinskim pokretom organizira proljetnu akciju čišćenja Metlom protiv međuvršnjačkog nasilja.

Cilj je okupiti mlade koji će kroz druženje, takmičenje i promoviranje volontiranja učiniti dobro svojoj lokalnoj zajednici te ukazati važnost brige o prirodnoj okolini i skrenuti pažnju na bitnost timskog rada i volonitranja u borbi protiv nasilja. Jedinstvena poruka akcije jeste da nasilje nikada nije rješenje te da zajedničkim radom možemo ostvariti mnogo više pozitivnih stvari. 

Partneri akcije su Hastor fondacija, koja će se pridružiti s više od stotinu svojih stipendista, Coca-Cola, te UG “Ruke – Let’s do it – Očistimo Zemlju za 1 dan“, koji će koordinirati akcijom čišćenja, te Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Akciji će se pridružiti Vijeće mladih Kantona Sarajevo te općinska vijeća mladih, kao i organizacije MO.BA, MreVUKS – Mreža vijeća učenika KS, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, AISEC Sarajevo, polaznici/polaznice obuke Aktivni građani, Udruženje za kulturu Novo Sarajevo, Udruženje kulture mira, udruženje Connect i druge organizacije i udruženja.

Početak programa je predviđen za 10:00 sati kod otvorene pozornice na Vilsonovom šetalištu. Nakon akcije čišćenja, za učesnike i posjetioce sviraju mladi sarajevski bendovi “Strava škola“, “Sniženo vladanje“ i bend Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Pozivamo sve vas proljetnog duha da nam se pridružite, da učinimo nešto za svoju okolinu i da početak vikenda dočekamo u pravom aktivističkom duhu.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...