Općinsko vijeće Tomislavgrad usvojilo Strategiju za mlade

21. marta 2013. godine je na sjednici Općinskog vijeća jednoglasno usvojen prijedlog Strategije prema mladima općine Tomislavgrad s Akcijskim planom za period 2013 – 2015. godine. Sam dokument je nastao kao krajnji rezultat saradnje koordinatora za mlade, Vijeća mladih općine Tomislavgrad, kao i učenika srednjih škola. Strategiju za mlade donose zajedno zakonodavna i izvršna vlast općine, krovno udruženje mladih ,Vijeće mladih općine Tomislavgrad, kao i aktivni mladi ljudi.


Usvajanjem Strategije ona postaje obavezujući dokument koji sadrži tačno definirane rokove za realizaciju pojedinih programa i aktivnosti i potrebna financijska sredstva za njihovu realizaciju. Cilj Strategije za mlade je popraviti položaj mladih u lokalnoj zajednici, tj. pružiti priliku mladima za razvijanje svojih potencijala i mogućnosti kako bi bili korisni članovi zajednice i mogli utjecati na smanjenje neprihvatljivih oblika ponašanja među mladima, što se ne može postići preko noći.
Uz djelovanje svih institucionalnih mehanizama, ipak je realnost da nema dovoljno ni financijskih ni ljudskih resursa za velike i brze promjene. Zbog toga je pristup problemu kroz izradu Strategije prema mladima način za sistemsko i plansko rješavanje problema i zadovoljavanje potreba mladih.

 

Izvor: http://www.tomislavgrad.gov.ba

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...