Poziv za nove vršnjačke edukatore/ice: Stil života bez alkohola!

U periodu od 15. do 17. marta 2013. g., Centar za edukaciju mladih – CEM iz Travnika, uz finansijsku podršku švedske organizacije IOGT NTO, organizira četvrtu po redu obuku vršnjačkih edukatora/ica o temi Mladi i alkoholna politika. Program obuke koncipiran je tako da okupi 20 mladih ljudi uzrasta od 15 do 17 godina koji će učestvovati u trodnevnoj edukaciji za certificirane vršnjačke edukatore/ice nakon koje uz podršku Centra za edukaciju mladih, planiraju i održavaju aktivnosti s ciljem promocije zdravog života bez alkohola među svojim vršnjacima/kinjama u svojoj lokalnoj zajednici.

Budući vršnjački edukatori/ce dobit će znanje o planiranju i provođenju aktivnosti s tematikom alkohola, daljnju izgradnju kapaciteta kroz razne promotivne aktivnosti projekta, monitoring sastanke i sastanke planiranja aktivnosti za mlade, razmjenu iskustava, upoznavanje i druženje sa mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Ukoliko organizacija želi prijaviti svog člana/icu, volontera/ku, potrebno je da delegirana mlada osoba napiše kratko motivaciono pismo s osvrtom na vlastiti izbor o nekonzumaciji alkohola, svojim ličnim podacima, i pošalje ga najkasnije do 8. marta 2013. g. na e-mail karolina.pliso@cem.ba

Ukoliko ste mlada osoba (od 15 do 17 godina), a niste član neke organizacije i želite učestvovati na obuci, možete se prijaviti na isti način.

Program obuke će se održati na planini Vlašić, u periodu od 15. do 17. marta 2013. g. Program i ostale tehničke informacije bit će dostupne nakon odabira učesnika/ca.

Prijaviti se mogu učesnici/e iz Bosne i Hercegovine. Broj mladih koji će biti primljeni na pogram obuke je 20. Organizacija može prijaviti više svojih članova. Program obuke je u potpunosti besplatan, troškove putovanja, smještaja i hrane za vrijeme aktivnosti snosi organizator.

Za sve dodatne informacije o programu posjetite www.cem.ba, ili pozovite 030 511565.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...