AIESEC: Exchange for Everyone – E4E

AIESEC po drugi put organizuje projekat pod nazivom Exchange for Everyone koji će omogućiti svim studentima/cama da saznaju koje su to njihove mogućnosti da studiraju u inostranstvu.

Exchange for Everyone je sajam praksi koji okuplja ambiciozne studente/ice svih fakulteta u Bosni i Hercegovini koji žele otići na praksu u neku drugu državu. Sajam će se održati 18. decembra 2012. g. u auli Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, u periodu od 10.00 do 15.00 sati. Cilj ovog projekta je omogućavanje studentima/cama u Bosni i Hercegovini da odu na praksu u inostranstvo i steknu radno iskustvo, prošire vidike, upoznaju nove kontakte i nove kulture.

AIESEC je prošle godine vrlo uspješno realizovao ovaj projekat nudeći svoj osnovni proizvod – prakse. U saradnji sa ambasadama, predstavljene su prilike za privremeno zaposlenje odnosno profesionalnu ili razvojnu praksu u inostranstvu, što je rezultiralo relativnim rastom AIESEC-a BiH u polju razmjena.

AIESEC je najveća svjetska organizacija studenata, sa sjedištem u Rotterdamu, Holandiji. Broji 86000 članova u 113 zemalja na više od 2400 različitih univerziteta. Glavna djelatnost AIESEC-a je razvoj ljudskih potencijala kroz slanje članova na praksu iz njihove države u neku drugu, rad u organizaciji na liderskim pozicijama i u timovima, odlaske na nacionalne i internacionalne konferencije, kao i kroz interne sisteme edukacija, coachinga i mentorstva.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...