SPONA organizuje prvu regionalnu konferenciju fakulteta političkih nauka

Asocijacija studenata Fakulteta političkih nauka u Sarajevu SPONA organizator je prve regionalne konferencije studenata fakulteta političkih nauka sa prostora bivše Jugoslavije. Ovom skupu predstavnika fakulteta političkih nauka prisustvovaće studentski predstavnici iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i domaćina Bosne i Hercegovine. Pored studenata iz regije, svoju podršku konferenciji će dati i eminentni stručnjaci i predstavnici diplomatskih predstavništava u BiH.

Po riječima Damjana Jugovića, službenika za međunarodnu saradnju SPONA, Asocijacija studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu – SPONA  pokrenula je niz projekata s ciljem ostvarivanja i podizanja studentskih prava, te povećanja kvaliteta i iskustva studiranja, odnosno studentskog standarda.

Uzimajući u obzir da fakulteti političkih nauka u zemljama bivše SFRJ dijele zajedničku akademsku historiju, ujedno dijele i historiju studentskog aktivizma, govori Jugović, te dodaje da je Studentski standard na niskom nivou u cijeloj regiji, a fakulteti kotiraju vrlo nisko na svjetskoj rang listi. Angažman studenata po pitanju rješavanja ovog problema je od velikog značaja, a vrlo je slabo organizovan.

Konferencija će se održati u periodu od 7. do 9. decembra 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Sarajevo. Cilj konferencije je uspostavljanje regionalne saradnje, razmjena iskustava i promocija studentskog aktivizma.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...