Microsoft donirao vrijedan softver Institutu za razvoj mladih KULT

Vodeća softverska kompanija Microsoft donirala je Institutu za razvoj mladih KULT licencirani softver u vrijednosti od $45,082.00. Navedena donacija omogućit će KULTU unaprjeđenje dosadašnjih informacijskih sistema, te će ubrzati, olakšati i poboljšati svakodnevni rad uposlenika/ca Instituta.

Institut za razvoj mladih KULT svjestan je važnosti poštivanja zakonskih obaveza o korištenju licenciranog softvera. Legalizacija softvera još jedan je korak u profesionalizaciji našeg rada, istakao je izvršni direktor KULTA Jasmin Bešić.

 

 

Microsoft vjeruje da je, ako se osiguraju odgovarajuća obuka i alati, moguće potaknuti društvene i privredne prilike i omogućiti ljudima da ostvare svoje potencijale.

Iskreno se nadam da će KULTU donirani Microsoft softver pomoći u radu na postojećim i budućim projektima, kao i da će im korištenje najsavremenijih tehnologija povećati produktivnost i efikasnost i omogućiti im da rade još veće i zahtijevnije projekte od onih dosadašnjih. Mladi i poduzetništvo su jedan od glavnih Microsoft prioriteta kada je u pitanju društvena odgovornost naše kompanije, pa je time naše partnerstvo sa KULTOM još značajnije. Vedran Šolaja, Marketing and PR manager Microsoft BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...