Priznavanje omladinskog rada i neformalnog učenja u Evropi

Institut za razvoj mladih KULT, kao jedna od vodećih organizacija u BiH koja se bavi pitanjima mladih i rada sa mladima, sudjelovao je na stručnom skupu Simpozij o saradnji politike prema mladima u Jugoistočnoj Evropi: fokus na prepoznavanje omladinskog rada i neformalno učenje koji se održao od 1. do 3. oktobra u Tirani (Albanija). Simpozij je imao za cilj promoviranje dobre prakse, razmjenu i saradnju u politikama prema mladima u regionu te da postavi temu priznavanja neformalnog učenja/obrazovanja i omladinskog rada na političku agendu zemalja  Jugoistočne Evrope.

Za vrijeme simpozija učesnici/e 20-ak evropskih zemalja imali su priliku bolje se upoznati sa stanjem u svakoj od država učesnica i razmijeniti iskustvo iz oblasti omladinskog rada i neformalnog obrazovanja. Državni timovi su radili na pripremi akcionog plana priznavanja neformalnog obrazovanja i omladinskog rada. 

Organizatori simpozija bili su:  EU-CoE youth partnership, Interkulturelles Zentrum – the Austrian National Agency of the Youth in Action programme, the SALTO SEE and SALTO Training and Cooperation Resource Centers, the Slovenian National Agency and the Ministry of Tourism, Culture, Youth and Sport of Albania.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...