IUVENTA – novi časopis iz nove oblasti u svijetu novinarstva – rad s mladima

U neformalnoj i prijateljskoj atmosferi Caffe bara MASH 13. septembra 2012. g. javnosti je prezentiran časopis o radu s mladima – IUVENTA. U nastanku prvog broja časopisa, koji je podržan od Evropske omladinske fondacije (EYF) zajedno s Institutom, učestvovala je i Mreža mladih Hrvatske (Zagreb), Novosadska novinarska škola (Novi Sad) i mladiinfo (Skopje). Prisutnim službenicima/ama za mlade, predstavnicima/ama ministarstava i drugih vladinih institucija, vijećima mladih, ali i nevladinih organizacija između ostalih, obratili su se glavni i odgovorni urednik časopisa Davor Marko, dogradonačelnik Grada Sarajeva Miroslav Živanović te izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT Jasmin Bešić. Oni su istakli bitnost pokretanja časopisa čija je uža specijalnost rad s mladima, njegovom budućem značaju i vrijednosti koju nosi.

IUVENTA je svoj prvi broj posvetila volontiranju kao visoko postavljenoj i poželjnoj pojavi na društvenoj ljestvici vrijednosti. Ako ćete nakon čitanja živopisnih priloga naših dopisnika/ca ispustiti časopis iz ruku i baciti se na traženje svog volonterskog angažmana, poželjet ćemo vam dobrodošlicu najbrojniji klub na svijetu 🙂

Časopis će se u narednom periodu distribuirati nevladinim organizacijama i institucijama vlasti u BiH, a dostupan je i za čitanje u elektronskoj verziji na adresi iuventa.mladi.org.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...