FZZZ realizira četiri programa za nezaposlene

Federalni zavod za zapošljavanje, u četvrtak 9. augusta 2012. g. na svojoj internetskoj stranici www.fzzz.ba, objavit će javne pozive za učešće u četiri programa aktivne politike zapošljavanja.

Radi se o sljedećim programima:

  • Program sufinansiranja zapošljavanja Prilika za sverealizira s ciljem zapošljavanja što većeg broja osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, sa posebnom socijalnom i rodno osjetljivošću, radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, te stvaranja uslova za sticanje prvog radnog iskustva.
  • Pilot projekt Sistem integriranih centara za inkubirani razvoj i konsaltingcilj je obezbijediti potencijalnim poduzetnicima – korisnicima inkubatora osnovne preduvjete za pokretanje i održavanje vlastitog biznisa tokom prve godine poslovanja.
  • Program sufinansiranja samozapošljavanja mladih osoba Omladinsko poduzetništvocilj je poticanje samozapošljavanja 70 mladih osoba, sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, sufinansiranjem troškova pokretanja i održavanja vlastitog biznisa tokom prve godine poslovanja.
  • Program zapošljavanja povratnika u 2012. godini. – realizira se s ciljem poticanja zapošljavanja povratnika sa evidencije nezaposlenih osoba, čije je zapošljavanje otežano zbog brojnih faktora koji ih svrstavaju u kategoriju teže zapošljivih osoba, radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, a time i održivosti povratka na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine.

Više informacija o programima na www.fzzz.ba

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...