Bosanska Krupa dobila nagradu za Inovativni primjer dobre saradnje općina i NVO

Bosanskokrupski načelnik Armin Halitović primio je nagradu Centra za promociju civilnog društva za Inovativni primjer dobre saradnje općina i NVO u okviru odabira najboljih praksi u primjeni Sporazuma o saradnji lokalnih vlasti i NVO u BiH.

Komisija je izvršila odabir najboljih praksi i šampiona Sporazuma za 2011. godinu, te odlučila Općini Bosanska Krupa za saradnju s Institutom za razvoj mladih KULT dodijeliti godišnju nagradu iz oblasti Inovativni primjeri dobre saradnje općina i NVO.

„Mi smo 2009. g., Općina Bosanska Krupa, Općinsko vijeće i nevladin sektor potpisali sporazum o saradnji i od tada je ta veza, zajedničke aktivnosti vladinog i nevladinog sektora na jednom višem nivou. Ovo priznanje je obaveza da ubuduće radimo još više s civilnim sektorom, odnosno s nevladinim organizacijama. Danas se moglo čuti, i ja sam pristalica toga, da vladin sektor treba nevladin prihvatiti kao partnera, nikako kao neku opoziciju, jer iz nevladinog sektora dolaze inicijative koje vladin sektor treba sprovoditi i tako implementirati želje i zahtjeve građana prema određenim projektima“, istakao je načelnik Halitović nakon dodjele priznanja.

Nagrada je priznanje za najbolje prakse u ostvarivanju međusektorskog dijaloga i saradnje zasnovane na osnovnim vrijednostima i principima Sporazuma, te njegovoj praktičnoj primjeni u praksi.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...