Škola prijateljstva posjetila Kids festival

Teško se oteti dojmu da se dječija prava u svijetu, tako i u BiH, ne poštuju u kapacitetu koji je zagarantiran brojnim deklaracijama i zakonima. O problemima s kojima se susreću malo se govori i još manje radi na njihovom rješavanju. Posebno su rijetki događaji namijenjeni dječijem uzrastu, kada se ovoj populaciji posveti nekoliko dana rezerviranih za promociju njihovih prava, zabavu, druženje, upoznavanje i učenje. Najveći dječiji događaj u BiH, koji se od 2004. g. redovno organizira, jeste Kid’s festival.

Polaznici/e Škole prijateljstva, protekle nedjelje su prisustvovali dešavanjima Kid’s festivala, čiji je moto Svi različiti – svi jednaki. Brojni bogato opremljeni štandovi, prostor za igru i zabavu, radionice, dobro društvo i lijepo vrijeme obećavali su nesvakidašnje nedjeljno popodne. Polaznici/e su posjetili bolnicu Maloga Mede, učili vezati mornarske, ribarke i druge vrste čvorova, svirali bubnjeve i plesali, posjetili „sudnicu i unutrašnjost Haškog Tribunala“, uživali u YU-GI-OH „borbama“ i trikovima mađioničara Aladina. Članovi nindža kluba NINPOERA pokazali su osnove borbe drevnih nindža ratnika i  neobičnu borbenu vještinu nazvanu Capoeira, koja se izvodi uz muziku. Prije polaska, prisustvovali su radionici ART&ART, gdje su, igrajući se, učili engleski jezik.

Sve čestitke i pohvale organizatorima/cama ovogodišnjega Kid’s festivala. Hvala im za raznovrsan sadržaj, bogat program i veliki trud uložen u najveći bh. događaj za djecu. Vidimo se i naredne godine, zasigurno!

                                     

                                      admir

                                      admir_1

                                      admir_3 

                                      admir_4  

                                      admir_2

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...