Kafa s predstavnicima/ama DICID-a iz Katara

Nakon dvije organizirane Kafe s, ove sedmice je upriličena treća, s gostima i prijateljima iz dalekoga Katara. Predstavnici/e Međunarodnog centra za međureligijski dijalog iz Dohe (Doha International Center for Interfaith Dialogue – DICID) 22. maja posjetili su Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA. Posjeta SPAJALICI i učeće u Kafi s… je dogovorena tokom dvodnevne Konferencije Uloga obrazovanja u promociji globalnog mira i tolerancije u Jugoistočnoj Evropi, održanoj u rektoratu Univeriteta u Sarajevu, kojoj su prisustvovali/e predstavnici/e Instituta za razvoj mladih KULT.

Kafi s, ispred DICID-a, prisustvovali su prof. dr. Ibrahim Saleh Al-Naimi , direktor DICID-a, prof. dr. Yusuf Mahmoud Al-Sidiqqui, prof. dr. Aisha Yusuf Al-Mannai i Hamdi Blekich, menadžer za odnose s javnošću DICID-a. Uposlenici/e, volonteri/ke i drugi mladi koji su prisustvovali Kafi s gostima iz DICID-a, imali su priliku upoznati se s radom i rezultatima DICID-a, načinom i uvjetima studiranja u Dohi, položajem studenata i mladih u Kataru, omladinskim aktivizmom te zemlje i njenim općenitim razvojem, napretkom, ali i historijatom. Dr. Ibrahim Al-Naimi istakao je da svojim djelovanjem DICID teži konstruktivnom dijalogu među sljedbenicima različitih vjera u cilju boljeg razumijevanja, slijedeći se vjerskim načelima i učenjima za dobrobit cijelog čovječanstva, na temelju uzajamnog poštovanja i uvažavanja različitosti kroz saradnju sa srodnim organizacijama i pojedincima. Predstvanici/e KULTA su istakli da BiH ima još dosta neriješenih problema koji mladima otežavaju svakodnevni život i obrazovanje, ali i da KULT vrlo aktivno radi na rješavanju tih problema, kako u BiH – tako i regionu.

Konstruktivan dijalog i ugodno druženje tokom Kafe s gostima iz DICID-a proteklo je u ugodnoj atmosferi. Ovom prilikom su dogovoreni određeni koraci za buduću saradnju KULTA i DICID-a. Prije polaska gosti su obišli prostorije SPAJALICE i našim mladima zaželjeli mnogo sreće i uspjeha u budućnosti.

DICID_ispred_SP

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...