Sedma sila!

Polaznici/e obuke su tokom radionice o građenju online zajednica imali priliku saznati šta su to mediji i društvene mreže, te na koji način ih koristiti za aktivno učestvovanje u društvenoj zajednici.

Tokom dvodnevnog druženja s trenericom Bojanom Šekeljić iz fondacije DOKUKINO, budići lideri/ce upoznali su se s tradicionalnim i društvenim medijima, njihovim nastankom, razvojem, te utjecajem na sve aspekte života.

umid9-radionica-23-februar-slika-2

Posebna pažnja posvećena je razvoju komunikacijskih strategija za potrebe lokalnih građanskih inicijativa. Istaknuta je bitnost poruka za različite ciljane grupe i lični angažman na promociji aktivnsti projekta.

Administracija facebook stranica i razvijanje digitalnih priča bili su tema drugog dana radionice. Promovisanjem svojih inicijativa, kroz foto priču, učesnici/e obuke su kroz praktičan rad uvidjeli na koji način će prezentirati svoje aktivnosti.

Živimo u društvu u kome su mediji i društvene mreže sedma sila i svakodnevni dio našeg života, a omladinski lideri/ke sada imaju potrebno znanje korištenja sedme sile u svrhu promocije društvenih akcija i promjena.

umid9-radionica-23-februar-slika-3umid9-radionica-23-februar-slika-4

Sedmi modul obuke, o temi Mediji i društvene mreže, održan je 23- i 24. februara 2013. g. u Obrazovno – razonodnom centru za mlade SPAJALICA.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...