Šansa postoji, na tebi je izbor!

Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu danas je otvorena šesta po redu berza rada pod nazivom Career StartUp 2012. Berza rada, kao i cjelokupan program Career StartUp-a odvijao se u terminu od 09.00 do 15.00 sati, u auli Ekonomskog fakulteta.

Ovogodišnji ciljevi berze bili su osiguravanje ferijalne prakse i lakšeg pronalaska posla studentima/cama, te poticaj volonterskog rada. Na Career StartUp-u odvijale su se i brojne aktivnosti kao što su: Simulacija intervjua za posao sa Ajlom Šišić, predavanje na temu „Traženja posla je posao, i uporni vladaju“, gost predavač Edin Mehić, a koje su program Career StartUp učinile bogatijim. Volonteri/ke Instituta za razvoj mladih KULT su na najbolji način promovisali KULT, te svojim angažmanom ukazali na prednosti volonterskog rada, kao i to da su svjetla budućnost Bosne i Hercegovine.

Pored Instituta za razvoj mladih KULT na ovogodišnjoj berzi rada učestvovale su i brojne kompanije, među kojima su bili: Nestle Adriatic BH Sarajevo, ORBICO, Balkan Investment Bank, Širbegović, Bellissima Sarajevo, UniCredit Bank d.d. Mostar, Kriterion industry, Bolji Posao, ASA Group, Prostor – agencija za nekretnine, Datalab BH, Bosnia Airlines, Privredna Banka Sarajevo, Posao.ba, AIESEC, Red Bull i mnogi drugi..

Do naredne berze rada šansa postoji, na tebi je izbor! Pronađi svoj put!

.

 

  CD2

            CD3                   CD4

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...